ARMONIA BRASSOVIA

Comunitate autosustenabila
It is currently Mon Dec 18, 2017 11:37 pm

All times are UTC + 2 hours [ DST ]
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: suport logistic UK
PostPosted: Sat Jun 13, 2015 3:02 am 
Offline

Joined: Sat Feb 01, 2014 9:31 pm
Posts: 138
Has thanked: 61 times
Been thanked: 174 times
Urmare postului meu in thread-ul http://armoniabrassovia.ro/forum/viewto ... 5&start=10, am fost intrebat la ce ma refer prin logistica in UK vis-a-vis de consolidarea bugetului si daca pot detalia.

Prin suport logistic inteleg toti pasii de urmat ca oricare din noi sa ajunga sa munceasca legal in UK, sa puna si bani de-o parte si toate acestea sa se intample cu un minim de stres posibil.

Conditii inainte de plecare:
1. Minime cunostinte de engleza si operare www, un laptop si un smartphone decodat + NE-rootat (ca nu merge online bank-ingul de la Barclay's).
2. Duceti-va la stomatolog si reparati-va dantura; in UK costa mult mai scump iar dentistul de stat, va otraveste cu amalgamuri pe baza de mercur. Din experienta mea in UK un numar observabil de persoane vor avea probleme cu dintii datorita stresului si mancarii proaste asadar asigurati-va sa aveti cu voi medicamentatia necesara pentru abscese si alte boli cronice de care suferiti.
3. Pentru o tranzitie "lina" pana la primul salariu (presupunand ca mergeti pe filiera Banca de Joburi/Ocado) va sugerez sa aveti la dispozitie cca. 1500 lire; merge si mai putin [(mancarea poate ajunge si la min. 150-200 lire/luna dar platiti in sanatate), cazare undeva la 400-450 lire pe camera (pcm - per calendar month preferabil cu toate cheltuielile incluse; evitati plata pe saptamana) + o luna depozit, transportul inca 30-110 lire, cartela mobil cca 10-15 lire/luna] dar posibil sa aveti stres, ceea ce nu e o optiune
4. (Preferabil) experienta in munca fizica sau de nu, vointa de fier; daca sunteti in dubiu - nu va deranjati - intrucat nu veti face decat sa pierdeti o gramada de bani ... care mai bine i-ati investi in comunitate
5. Optional dar recomandabil - reinnoiti-va pasaportul, permisul auto, transcrieti-va certificatul de nastere (cu cel nou, valabil international), iar daca diplomele de studii si foile aditionale nu au "subtitrare" in engleza - traduceti-le autorizat, scanati-le si salvati-le intr-un singur fisier PDF/diploma (original+traducere). Daca va tine sa mai faceti scoala de soferi auto si sa va "trageti" si celelalte categorii - cu atat mai bine (citeste: atractivitate mai mare pe piata muncii din UK).
6. Optional dar mai mult decat recomandabil - ascultati urmatoarele mp3-uri in engleza - cca. 72 ore (citeste: invatati comert altfel va vor manca pe paine toti hotii cu guler alb): http://creditorsincommerce.com/audio-living-temple-2009
7. Daca ai studii universitare sau stii o meserie cu valoare adaugata semnificativa: un costum pentru interviuri, doua camasi si o jacheta prezentabila.
8. Un card bancar (preferabil Mastercard - deoarece costa mai putin decat VISA) care sa mearga pe internet cu ceva bani pe el. Cardul il veti folosi pentru achizitii online si plati la supermarket. Pentru restul preferabil sa aveti cash. Retragerile de la bancomat cu card strain COSTA o mica avere.

Procesul mutarii (temporare) in UK:

1. Trebuie o slujba; daca vreti una legitima inca inainte de plecare inregistrati-va pe http://www.bancadejoburi.ro, dupa care contactati-i si intrebati-i cand va avea loc urmatoarea selectie pentru Ocado (asta se intampla la Brasov de regula de 3 ori pe an; iarna, primavara si toamna). Daca mergeti pe filiera asta aveti obligativitate contractuala sa ramaneti la Ocado minim 4 luni, altfel platiti 400 lire penalitate (adica taxa "gratuita" de intermediere). Exista si alte oportunitati in afara de Ocado, insa despre acelea nu am experienta de prima mana. Pentru Banca de Joburi aveti nevoie de doua recomandari scrise, diplomele de studii, cca. 500 EUR pentru tot procesul de recrutare si transport pana in UK, actele in original.
Daca vreti sa va cautati de lucru in UK si nu va descurcati financiar pana cand gasiti o slujba legitima - veti fi expusi social (ori exploatarea in UK este, din pacate, mult mai frecventa decat ne-ar place sa credem) - nu recomand numanui asta.

2. Presupunand ca alegeti filiera Ocado din Dordon/Warwickshire, odata ajunsi in Anglia, prima voastra grija este sa va gasiti o camera intr-o casa (se numeste "shared accommodation") din Tamworth (nu stati la indemana lui Maz decat daca vreti mort copt sa va gasiti alta slujba in Birmingham - asta daca aveti studii superioare, un avantaj competitiv fata de localnici si experienta de lucru notabila). Colegii romani de la Ocado s-ar putea sa va ajute, iar de nu, gumtree.com, zoopla.co.uk, rightmove.co.uk, precum si localnicii sunt prietenii vostri. Sugestiile mele: cautati o casa cu "live in landlord" si "professionals only"/"no DSS" (DSS sunt somerii lor si majoritatea sunt niste ratati - stati departe de astfel de oameni); daca landlordul NU este alb - atentie mare la clauzele contractuale, aveti grija ca centrala sa mearga (testati incalzirea caloliferelor, apa calda menajera si sa nu fie scurgeri/pierderi de presiune), sa nu fie soareci/sobolani, sa aveti frigider suficient de mare, sa mearga curentul, internetul si masina de spalat, canalizarea sa fie desfundata, nu va asteptati ca depozitul sa va fie restituit, toate platile sa se faca prin banca sau de nu, neaparat cereti chitanta pe banii incasati (sa fie stipulata data, numele, suma), iar daca vi se cere actul de identitate - cereti si voi la reciprocitate. Nu acceptati nici o locuinta cu probleme evidente intrucat acestea nu vor fi remediate. Banii pentru casa (prima luna + depozit) preferabil sa-i aveti cash (ca sa fiti credibili). Nu va incurcati cu agentii care cer referinte - sunt scumpe, va vor lua banii, iar ce va vor oferi la schimb nu este sigur ca va fi un acoperis peste cap. Daca alegeti o casa unde fiecare chirias locuieste in camera lui (se numeste "shared accommodation"), evitati casele care accepta oameni care traiesc din beneficii sociale (DSS) - cautati "professionals only".
Despre drepturile voastre ca chirias, detalii aici: http://www.birmingham.gov.uk/privatetenants
O alta idee: preferabil casa sa fie aproape de mijloace de transport in comun si supermarket.

2. Odata ce v-ati mutat in noua casa sau chiar si cand stati la adapostul temporar, comandati (gratuit) o cartela de mobil de la http://www.delightmobile.co.uk si incarcati-o cu cca. 20-30 lire (pentru telefonul de la NINo)

3. Contul bancar, daca veti lucra la Ocado, nu va fi o problema. Altfel incercati la Santander sau Lloyds (caz in care este avantajos sa ai pasaport). Odata contul creat, bagati cateva lire in banca si cereti un extras bancar pe care sa fie specificat numele vostru complet si adresa de domiciliu. Asta va fi dovada de locuinta la interviul NINo.

4. CEL MAI IMPORTANT PAS PENTRU LUCRUL LEGITIM IN UK: Sunati la NINo (national insurance number - adica CNP-ul lor) si programati-va pentru interviu intr-o zi cand nu lucrati. Specificati ca interviul sa fie in Birmingham (pentru a nu plati aiurea transport), intrebati adresa sediului unde veti avea interviul si notati data, ora si mai ales reference number-ul (numarul de inregistrare) asociat discutiei telefonice. Fiti pregatiti sa spuneti numele vostru utilizand alfabetul fonetic (http://www.phonetic-alphabet.org.uk/).
Detalii NINo: https://www.gov.uk/apply-national-insurance-number
La interviul NINo sa aveti la voi urmatoarele:
Pasaportul/cartea de identitate
Contractul de lucru la Ocado
Extrasul bancar cu adresa voastra
Optional dar bine de avut: certificat de nastere, casatorie, permisul auto, diplome de studii.
Dupa interviul NINo in mod normal, dupa 6 saptamani, ar trebui sa va soseasca acasa doua plicuri: unul cu NINo-ul (foarte important) si altul cu instructiuni aditionale (mai putin important).

5. Cu sau fara NINo, cu proxima ocazie, gasiti-va cel mai apropiat doctor (http://www.nhs.uk/Service-Search) si inregistrati-va la el.
Dupa ce veti fi primit acasa numarul de inregistrare NHS si NINo-ul, faceti-va si un card de sanatate pe care sa-l folositi in strainatate (adica in Romania - daca cumva sunteti ca mine si n-ati cotizat la sistemul corupt): https://www.ehic.org.uk/Internet/startApplication.do
Numarul de urgenta in UK este 112 iar pentru probleme de sanatate neurgente, 111.

6. Daca considerati ca Ocado nu vi se potriveste ca slujba, primul pas este echivalarea studiilor. Asta se face uploadand fisierele alea PDF de care ziceam mai sus la https://www.naric.org.uk/naric/ contra sumei de cca. 60-70 lire. Echivalarea (adica titlul diplomelor tradus in limba engleza) o primiti cateva saptamani mai tarziu prin posta.

7. Odata echivalarea studiilor realizata, alcatuiti CV-ul vostru englezesc. Un model realizat profesional gasiti aici (nu trebuie decat sa completati datele voastre mentinand fonturile, rubricile si dimensiuile specificate): https://dl.dropboxusercontent.com/u/644 ... RENUME.doc
Daca doriti mai multa consiliere profesionala gratuita, aici gasiti ajutor: https://nationalcareersservice.direct.g ... /Home.aspx ; pe mine m-a consiliat o Doamna Razia Satti pe care v-o recomand cu cea mai mare caldura.

8. Odata CV-ul alcatuit, puteti incepe sa-l diseminati pe internet la diversele sit-uri de recurutare. Recomand Reed, CV-library, total-jobs.com.

Daca sunteti inginer sit-ul http://www.justengineers.net va va ajuta nesperat de mult. Bagati cod-ul postal si dati o cautare. Dupa care luati fiecare job la rand, dar nu aplicati, vedeti agentia de recrutare care posteaza anuntul, gasiti-i sit-ul cu google si inregistrati-va la ei, uploadand CV-ul. Cand ati epuizat agentiile, abia dupa aceea aplicati punctual, la slujbele dorite. Inca o idee: in toamna are loc un targ de job-uri pentru ingineri (care sunt la mare cautare in UK deoarece scolile nu produc atatia pe cat este cerere). Urmariti cand este pe sit-ul organizatorului: http://www.thenec.co.uk. Inregistrandu-va pe sit, puteti intra gratuit.

Daca NU sunteti inginer dar sunteti capabil de o slujba de office, pentru eficienta sporita in gasirea slujbei recomand sa identificati business park-urile din apropierea Dvs., sa printati CV-ul (cumparati o imprimanta multifunctionala de la Tesco, nu va incurcati altfel ca costa prea mult; cand alegeti imprimanta atentie la costul cartuselor de schimb), sa va imbracati elegat si sa va duceti in persoana sa inrebati de "vacancies", lasand CV-ul la cat mai multe firme. Cel mai mare business park din zona Birmingham este langa aeroportul Birmingham International: http://www.birminghambusinesspark.co.uk/

Pentru cei ce doresc sa lucreze in constructii fara cardul CSCS nu merge; detalii: http://www.cscs.uk.com

Vreti sa lucrati ca free-lancer? Iata cum puteti accepta plata cu cardul: https://www.izettle.com/GB

CAND sa cautati o slujba: incepeti cautarile pe sit-urile de job-uri incepand cu luna martie iar in aprilie, cel tarziu, presupunand ca aveti suficiente economii, dati-va demisia de la Ocado si fiti in stand-by pentru interviuri. De ce aprilie? Ca atunci se termina anul financiar, se stie daca firmele sunt pe profit sau pierdere, iar daca sunt pe profit, vor avea bugetul aprobat pentru anul care vine si vor angaja. Pana in aprilie numai accidental daca veti gasi o alta slujba.

CUM cautati o slujba: in primul rand trebuie sa aveti macar 6 luni experienta de lucru in UK - asta ca unele firme de recrutare sa discute cu voi. Mai bine este sa aveti un avantaj competitiv (o limba straina "exotica") si/sau experienta profesionala relevanta. Firmele de recrutare poate vor comenta ca nu aveti experienta in UK, dar nu va lasati descurajati - sunt doar niste sperietori pentru fraieri. Daca sunteti buni in ceea ce faceti iar experienta Dvs. este cautata, veti gasi de lucru.
Pentru ingineri - gasiti-va asociatia de ingineri corespunzatoare profilului si deveniti membru (contra unui abonament anual) la ei. Daca specificati ca nu aveti slujba posibil sa obtineti abonamentul la reducere. Inserati numarul de membru in CV. Detalii: http://www.engc.org.uk/about-us/our-par ... stitutions

UNDE cautati de lucru: daca aplicand cele de mai sus nu aveti rezultate (nici un feedback la aplicatii si nici un recruiter nu va cauta), cereti ajutorul NCS (National Career Service - vezi URL-ul de mai sus). Daca ati cautat exclusiv pe internet, iesiti din casa, plimbati-va pe strada (mai ales daca este aprilie) si tineti ochii deschisi; imposibil sa nu gasiti de lucru - macar ca necalificat - pana cand gasiti ceva mai bun.

Interviurile in UK sunt altfel decat in RO. In primul rand trebuie sa treceti de preselectia initiala, la telefon, cu recruiterul.
Intrebari care apar des:
- de ce UK = imi place cultura, mediul, pot sa fructific mai bine experienta profesionala si sa cresc (profesional)
- de ce firma noastra - documentati-va care este raspunsul "politic corect"
- spune-mi mai multe despre tine = ce valoare adaugata aduci firmei mele ca sa te angajez
- unde va vedeti peste 5 ani - evident in firma la care aplicati, intr-o pozitie care sa corespunda meritelor
Daca treceti de recruiter, si ajungeti la angajator, e bine. Chiar daca nu veti fi angajat veti castiga experienta de nepretuit ref. la ce se uita un angajator - lucru care va va ajuta la urmatorul interviu. Cateva interviuri in bransa in care cautati de lucru si veti deveni "profesionist" - iar de nu, macar veti sti ce trebuie sa imbunatatiti la "oferta" Dvs. profesionala.

Cand mergeti la orice firma de recrutare/interviu aveti la voi urmatoarele:
- CV
- NINo
- dovada de adresa (extras bancar, payslip, etc.)
- act identitate
- datele bancare

Daca aveti norocul sa fiti angajati - daca nu primiti imediat contract de lucru, cel tarziu la sfarsitul perioadei de proba cereti unul si neaparat, la fiecare salariu, cereti payslip (fluturas de salariu). Payslip-ul este dovada de venit si ca lucrati si poate fi folosit la gasirea unei locuinte bune prin agentii. Aveti grija ca in payslip sa fie trecut NINo-ul vostru ca sa va mearga vechimea la pensie. Plata sumelor de bani intr-o afacere legitima, va fi efectuata prin banca. Daca primiti banii in mana, cautati mai departe intrucat aveti de a face cu escroci.

9. Pentru dovada de locuit oficiala inregistrati-va la electoral roll: https://www.gov.uk/register-to-vote

10. Transportul in UK: prietenul vostu este maps.google.com
Daca vreti masina aveti doua posibilitati:
- o luati in UK, caz in care puteti calcula cu o asigurare de cca. 1200 lire in primul an
- o aduceti din RO, caz in care ii faceti ITP-ul, daca e pe numele vostru, donati-o sotiei si faceti la notar contract de .... (nu stiu cum se numeste) a.i. s-o puteti conduce legal, si NU schimbati permisul cu unul din UK. O data la 6 luni mergeti pana in Franta, stati cateva ore si intoarceti-va. Altfel riscati sa va confiste masina in caz ca apar probleme.
Pentru preschimbarea permisului (act oficial de identificare, pe langa pasaport, cat si ajutor in obtinerea slujbei): https://www.gov.uk/exchange-foreign-driving-licence
Daca vreti ca masina sa va fie adusa din Romania (Craiova) pana in Londra pe platforma puteti apela la serviciile firmei S&G travel. Contact: transportromaniaanglia@yahoo.com
Tel RO: 0765 852 886 // 0765 852 887
Tel UK: 07837 806 026 // 07734 420 939

11. Altele:
- Mancarea e proasta in UK comparativ cu RO. Grasime nu veti gasi aproape nicaieri. Daca vreti iaurt natural (exceptia) cautati "naturally set". Daca vreti mancare ieftina Aldi si Tesco, iar in Birmingham Pak Supermarket (legume si fructe la preturi mai accesibile).
- Frauda in UK: hotii in UK sunt imbracati in costum, au firme la drumul mare si te fura dupa ce ti-ai dat acordul, semnandu-le contractul. Asadar atentie mare la legitimitatea unei afaceri - are sit pe internet? Are date de contact? Daca da, are adresa in lumea reala? Are numarul de inregistrare publicat pe sit? Numerele de inregistrare/existenta unei companii o puteti verifica aici: http://wck2.companieshouse.gov.uk//wcfr ... ompanyInfo
Google va va ajuta in nenumarate randuri sa discerneti escrocii de companii legitime.
- Disputele cu landlorul - nu politia le rezolva, ci Council-ul. Insa asta presupune (?) sa platiti council tax in fiecare luna. De aceea este important ca, daca NU traiti cu landlordul sub acelasi acoperis, sa verificati totul inainte sa platiti depozit (pe care cel mai bine il folositi ca plata chiriei in ultima luna de stat acolo - daca puteti prevede acest lucru).
- Haine: in UK ploua mult si bate vantul. Cizme de cauciuc cu neopren si pelerina/poncho de la Decathlon, chiar daca primele sunt mai scumpe, vor fi de nepretuit mai ales toamna/iarna. Nu uitati caciula, fular si manusi.
Daca lucrati la Ocado la chill/congelator - neaparat de avut cu voi: izmene ciorapi caciula fular si pulover de lana, branturi cu folie de aluminiu, cagula si eventual ochelari de ski (stiu ca suna extremist, dar mai bine nu le utilizati decat sa va fie rece).
- Munca la Ocado - in primele 3 zile de proba dati tot ce aveti, altfel va trimite acasa --> 400 lire. Dupa care munciti, nu ganditi :D , nu stati la discutii. Daca primiti numai marfa proasta faceti-o pe aia si specializati-va in ea. Motivul: cu cat va descurcati mai bine cu marfa proasta, cu atat veti lucra mai bine cand primiti ceva mai bun. Daca lucrati de noapte, DORMITI ziua (min 8 ore). Nu va stricati ca majoritatea cu cafele, energizante, ciocolati si tigari. Daca stati in Birmingham si studiile nu va ajuta, mutati-va in Tamworth imediat; nu stati la mana lui Maz - veti pierde min. 4 ore pe zi cu naveta si va veti face o gramada de nervi intrucat individul asta nu stie ce inseamna obligatie contractuala executata punctual si fara comentarii. In perioada de proba: nu lipsiti niciodata (sub nici un pretext) + nu plecati inainte de 4 luni daca nu aveti ceva mai bun + daca aveti diaree luati 2 Imodium (cel mai bine sa le luati din Romania) si nu spuneti nimanui nimic - altfel veti fi concediati si veti plati 400 lire. Daca nu sunteti obisnuiti cu munca fizica si frigul, va veti obisnui - in max. 3 luni; atentie mare sa nu cedati psihic ca cei slabi de ingeri din "generatia" mea. Daca cineva va fura munca - nu-l iertati, turnati-l la manager (preferabil cu martori) pana cand hotul schimba atitudinea; daca managerul nu misca, aveti grija sa surprindeti "inculpatul" cu martori, dupa care faceti-i referat in scris --> managerul TREBUIE sa miste.
- Banca de Joburi - fiti cu ochii in patru daca o slujba este publicata ca "fara comision de intermediere" - acest comision exista si este ascuns ca penalitate in caz ca nu stati 4 luni la Ocado.
- UK, mai ales Birmingham-ul, poate ca nu o sa va placa imediat si veti simti dorul de casa. Nu va risipiti economiile pe transport UK-RO. Va pot spune ca cu toate ca mi-e dor de casa de nu mai pot si de muntii din BV/armonia - UK este un gust cu care (totusi) te inveti. In timp, mai ales daca gasiti o slujba de Doamne-ajuta si inca n-aveti copii sau sunt mici - Romania va deveni solutia pentru pensie. Mai bine decat UK sunt tarile nordice, Australia si Noua Zeelanda - dar pentru astea trebuie bani seriosi.
- vreti sa trimiteti ieftin ceva din UK in RO? Solutia: http://trufintrans.com/
- odata ce aveti o slujba de Doamne-ajuta, dupa perioada de proba, duceti-va la un consilier independent si faceti-va asigurare de viata, casa, boala, pierderea venitului, inmormantare - si posibil ca subtil veti observa de ce Romania dintr-o data a devenit o optiune mai putin dezirabila, cel putin pe perioada activa a vietii. Detalii pentru inceput:
https://www.abi.org.uk
http://www.biba.org.uk/
http://www.apfa.net/
https://www.unbiased.co.uk
https://www.moneyadviceservice.org.uk/en
- contactul cu Romani din UK: in mare parte se face prin Facebook; cautati de ex: Romani in Birmingham. Cautati si pe Google sit-uri romanesti ...

Daca mai imi vine vreo idee demna de mentionat, voi updata postul. Daca aveti intrebari - postati-le cu incredere; voi raspunde in masura in care timpul permite.

Bafta.

NB: cand v-ati realizat profesional, daca sunteti un cuplu si (eventual) doriti sa impartiti o casa in Birmingham pe termen lung cu un alt cuplu civilizat - dati un semn; impreuna e mai usor.


Last edited by Antonius Stoiculescu on Sat Oct 24, 2015 12:55 pm, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: suport logistic UK
PostPosted: Wed Oct 14, 2015 6:08 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 01, 2014 9:31 pm
Posts: 138
Has thanked: 61 times
Been thanked: 174 times
NB2: Pentru cei care au ajuns in UK si si-au gasit o slujba, iata in continuare educatia financiara de care au nevoie ca sa "infloreasca":
http://www.moneysavingexpert.com/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: suport logistic UK
PostPosted: Thu Dec 24, 2015 6:01 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 01, 2014 9:31 pm
Posts: 138
Has thanked: 61 times
Been thanked: 174 times
Dupa 6 luni de lucru intr-o firma britanica, doresc sa expun cateva idei, pentru o tranzitie cu cat mai putine evenimente ;)

1. Nu atingeti pe nimeni in Anglia fara consimtamantul lui/ei. Cu toate ca noi intre noi ne imbratisam toata ziua, in Anglia, asta este un lucru de neconceput.
2. Daca doriti sa faceti/scrieti ceva si sunteti in dubiu daca este acceptabil - opriti-va; sansele sunt sa nu fie acceptabil.
3. Invatati alfabetul fonetic (A for alpha, B for bravo ...) si pregatiti-va sufleteste ca parte din cei cu care veti dialoga, nu-i veti putea intelege datorita accentului. Asta nu pare sa fie o problema extraordinara in UK, existand cazuri cand persoane din acelasi oras nu se pot intelege datorita accentelor diferite. In aceste cazuri, daca este posibil, dupa discutie, scrieti-le un email cu ce ati inteles si rugati-i sa va corecteze daca ati inteles gresit.
4. In Anglia sunt o multime de etnii; asadar trebuie avut in vedere ca tot ceea ce facem, vorbim si scriem sa fie in asemenea fel incat sa nu facem pe nimeni sa se simta apartenent la etnia de care apartine - altfel se poate numi discriminare --> Dumnezeu cu mila


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: suport logistic UK
PostPosted: Thu Dec 24, 2015 6:51 pm 
Offline

Joined: Thu May 08, 2014 8:51 am
Posts: 498
Has thanked: 636 times
Been thanked: 1398 times
Asa ca mai bine ramineti in Romania...aici toate cele de mai sus sint acceptate si acceptabile!
LA MULTI ANI!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: suport logistic UK
PostPosted: Sat Dec 26, 2015 10:16 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 01, 2014 9:31 pm
Posts: 138
Has thanked: 61 times
Been thanked: 174 times
Da, dar nu aveam atata control asupra sistemului cat am acum ;). Iata in continuare regulile elementare in arhivare a informatiilor si cum se folosesc la o adica: http://www.getoutofdebtfree.org/Getting-Started

Va datoreaza cineva bani? Nici o problema, daca ai documentatia necesara (precum descris mai sus): https://www.gov.uk/make-court-claim-for ... g-to-court


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: suport logistic UK
PostPosted: Thu Dec 31, 2015 9:46 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 01, 2014 9:31 pm
Posts: 138
Has thanked: 61 times
Been thanked: 174 times
Pentru cei ce doresc sa trimita bani acasa, Sorin Get mi-a spus de urmatorul link: https://transferwise.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 2 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group